Atgal » Pagrindinė tema, namai ir šeima

Vytinti gaminiai – sveika, maistinga, natūralu

2010 Gruodis

„Biovelos“ vytinta jautienos kapoto kumpio dešra – ypatingos išvaizdos, aromatinga, lengvai kramtoma, tiesiog gardumynų gardumynas.

„Biovelos“ vytinta jautienos kapoto kumpio dešra – ypatingos išvaizdos, aromatinga, lengvai kramtoma, tiesiog gardumynų gardumynas.

Vytinimas – vienas iš giliausias tradicijas turinčių mėsos apdorojimo būdų, o vytinti produktai pelnytai laikomi Lietuvos nacionaliniu pasididžiavimu. Bendrovė „Biovela“ perima ir puoselėja tautinį paveldą, specialia įranga ir naujausiomis technologijomis atkuria natūralias vytintų produktų brandinimo sąlygas.

Vytinti gaminiai yra aukštos maistinės bei energinės vertės. Vytinamas produktas natūraliai džiūsta, todėl išsaugoma daugiau baltymų bei riebalų, išvengiama kancerogeninių medžiagų, kurios kaupiasi rūkant mėsos gaminius. Brandinimo procesą stimuliuoja aktyvios bakterinės kultūros, kurios reguliuoja biocheminius procesus, formuoja paruošto produkto kokybę ir teigiamai veikia žmogaus žarnyno mikroflorą. Vytintuose gaminiuose baltymų, mikroelementų ir vitaminų yra beveik 2 kartus daugiau negu šviežioje mėsoje. Dešrų gamyba pagal tradicinę technologiją trunka nuo 12 savaičių iki vienerių metų, tam reikia specialių patalpų, griežto temperatūros ir drėgmės režimo. „Biovela“ vienintelė Baltijos regione turi itališką vytintų dešrų brandinimo įrangą. Įmonės klimato palaikymo kamerose galima gaminti net ir liesas vytintas dešras, kurių gamyba technologiškai yra labai sudėtinga. Vytintos dešros išsiskiria standumu, maloniu specifiniu kvapu ir skoniu, kurį pavyksta sukurti kruopščiai atrinkus įvairių žolelių ir prieskonių. Kai kurių vytintų produktų gamybai naudojamas net vynas ar brendis, o pagaminti vienam kilogramui tokių gaminių prireikia iki 2 kg aukščiausios rūšies šviežios mėsos.

Prabangus gaminys šventiniam stalui

„Biovelos“ vytinta jautienos kapoto kumpio dešra gaminama iš aukščiausios kokybės ir maistinės vertės Lietuvoje užaugintų mėsinių galvijų kumpio pagal Lietuvos standartą LST 1919:2003. Slėgta, patogios plokščios formos dešra yra labai liesa, joje gausu organizmui reikalingų B ir kitų grupių vitaminų, cinko, geležies, vertingų mineralų. Plonytę, gerai per visą pjūvį išdžiūvusią dešrą lengva pjaustyti plonomis riekelėmis, ją vertina net tie, kurie sakosi nemėgstantys jautienos. Geros kokybės jautienos gaminiai – maistingi, gerai virškinami, naudingi dirbantiems fizinį darbą, sportuojantiems, augantiems. 100 g jautienos vidutiniškai yra 40–50 proc. suaugusio žmogaus baltymų paros normos, todėl suvalgius tokį kiekį vytintos jautienos kumpinės dešros parai patenkinamas baltymų poreikis. Vytinta jautienos kapoto kumpio dešra yra 3 kartus liesesnė už kitas aukščiausios rūšies vytintas dešras. Pagrindiniai vytintų dešrų kokybės rodikliai – išvaizda, konsistencija, skonis ir galiojimo laikas. Tvarkingais griežinėliais supjaustytos išskirtinio skonio „Biovelos“ vytintos dešros – prabangus gaminys šventiniam stalui. Pirkėjų pamėgta išskirtinė jautienos kapoto kumpio dešra šiemet parodoje „Agrobalt 2010“ įvertinta aukso medaliu, tokį pat apdovanojimą ji gavo ir kaip 2010 m. Lietuvos metų gaminys.

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Palikite komentarą!

Security Code:

Susiję straipsniai